Portforwarding vil sige at man ÅBNER forbindelse FRA internettet til en enhed på ens LOKALNET.

Som standard er der på en router, forbundet med internettet, blokeret, så det ikke er muligt at personer fra internettet kan tage forbindelse med de enheder man har sat på sit netværk, f.eks. ens computer.

En enhed på et lokalnet får tildelt en såkaldt IP-adresse samt et (eller flere) portnumre. Ønsker man at det skal være muligt at tage forbindelse med denne enhed, f.eks. et kamera, skal man åbne op for denne IP-adresse og portnr. (såkaldt portforwarde), dette gøres ved at logge ind på ens router og lave en såkaldt portforwarding.