Et IP-kamera kan enten være koblet på dit netværk gennem Wi-Fi eller med et netværkskabel.

Når man anvender et IP-kamera kræver det at der er en god stabil forbindelse med netværket, da der er tale om store mængder data som bliver overført.

Det er ikke et spørgsmål om hvilken internethastighed man har på sin adresse, men om hvor godt ens interne netværk virker.

Ens internethastighed har alene betydning når man skal følge kameraerne ude fra internettet, og i så fald er det ens uploadhastighed det handler om.

WiFi

Når man anvender WiFi har man en router som sender det trådløse signal ud, det er styrken på dette signal er er afhængig af om man kan anvende et WiFi-kamera. Et trådløst signal mister en del af sin styrke hvergang det skal gå igennem en væg eller etageadskillelse, derfor opleves det ofte at det trådløse signal er væsentligt svagere i visse dele af ens hus.

Jo svagere et trådløst signal er jo længere er tid er ens netværk om at svare retur. Dette kan accepteres når man besøger en hjemmeside, da siden bare er længere tid om at svare, men ved brug af et IP-kamera vil det betyde at man mister en del af billederne i overvågningen, da kameraet ikke bare kan være længere tid om at svare, men skal af med alle de billeder der dannes med det samme.

Man kan måle sit trådløse signal med sin mobiltelefon med forskellige apps, på denne måde kan man se hvor stor forskel der er i signalet når man enten skifter rum i ens hus eller går udenfor huset (ydermure tager som regel en stor del af signalet). Til Android kan anbefales app’en WiFi Analyzer og til iPhone kan anbefales app’en Network Analyzer.

Netværkskabel

Når man fører et netværkskabel til sit kamera er man sikker på en fast stabil forbindelse hele tiden.

Et netværkskabel kan være ført både uden og med strøm i kablet (såkaldt PoE – Power over Ethernet).

Når man anvender en PoE-løsning behøver man ikke forbinde sit kamera med en strømforsyning, da kameraet får strøm gennem netværkskablet, som man jo alligevel har trukket til kameraet. Dette kræver at man anvender et kamera som understøtter PoE.